Konserter på Det gamle Rekkjetunet Anno 1599 på Tysnes
11.-14.juli 2013
blokkcemb_skal

11.07.13:

Bjørnenak / Fredheim Duo med Ranveig Lægreid


Ranveig Lægreid (sopran) Anette Bjørnenak (blokkfløyter) og Gjermund
Fredheim, (barokkgitar) spiller italiensk, tysk og engelsk barokkmusikk av Monteverdi, Scarlatti, Bach, Pepuch, Dowland og Morley. Her blir det både tidlig italiensk barokk opprinnelig skrevet for 2 sangere med continuo (Monteverdi), sanger for sang og barokkgitar (Dowland og Morley), og fra høybarokken tar vi med oss utdrag fra kantater av Pepuch og Scarlatti, samt noen geistlige lieder av Bach, alt dette repertoaret er opprinnelig skrevet for sang, blokkfløyte og continuo.

Dette er en helt ny trio, Bjørnenak og Fredheim har jobbet sammen i en årrekke, men aldri sammen med sangeren Ranveig Lægreid. Bjørnenak og Lægreid har spilt sammen på uteoppsetning av Heilagbrotet med Rika Ragna Teaterselskap i Eidfjord i 2011, og det ga mersmak, så vi planla å få til nye prosjekter sammen, og nå skal det endelig gjennomføres. Vi har vår første konsert sammen som trio på Tysnes, og videre har vi konserter i København, Oslo og Bergen i løpet av høsten.

Ranveig Lægreid vart uteksaminert med ei bachelorgrad frå Griegakademiet, institutt for musikk ved Universitetet i Bergen, våren 2006. Der hadde ho Hilde Haraldsen Sveen som songlærar. Hausten 2010 tok ho til på kandidatstudiet ved Det kongelige danske musikkonservatorium (DKDM) i København. Der har ho hatt Åsa Bäverstam som songlærar, og no operasolist Anne Margrethe Dahl. Gjennom meisterklassar har Ranveig Helen Lægreid arbeida med songarar som Bo Skovhus, Josef Protschka, Elena Obraztsova, Barry Banks, Sibylla Rubens og Howard Crook. I DKDM sine operaoppsettingar i 2011 og 2012 har Ranveig Helen Lægreid hatt leiande roller. I oppføringa av Claudio Monteverdis Orfeo, under leiing av Andrew Lawrence King, hadde ho rolla som Speranza. I scenesettinga av Maurice Ravels L´enfant et les Sortilèges, under leiing av Håkon Daniel Nystedt, hadde ho hovudrolla som L´enfant. Ho har bidrege på fleire CD-innspelingar. Sist i ei Grieg-utgjeving med pianisten Torgeir Kinne Solsvik. Der tolkar ho Haugtussa. Tidlegare har ho vore solist på fleire av Bergen domkantori sine CD-innspelingar. Ho har sunge konsertar i Norge, Finland, England, Danmark og Tyskland. Ho har vore mykje brukt som solist av ulike kor og ho har også arrangert fleire turnear og konsertar med ulike musikarar I tillegg til å vera ein aktiv solist, syng Ranveig Helen Lægreid i profesjonelle kor som KorVest og Gächinger Kantorei. Sistnemnte er under leiing av Helmuth Rilling. I 2011 fekk Ranveig Helen Lægreid Sparebanken1 Hardanger sitt utviklingsstipend. Tidlegare har ho òg fått Eidfjord kommune sitt kultur –og utviklingsstipend.

Gjermund Fredheim frå Uskedalen I Kvinnherad fullførte mastergraden i klassisk gitar ved Griegakademiet, Institutt for musikk ved Universitetet i Bergen våren 2008 med toppkarakter. Han har hatt Stein-Erik Olsen som gitarlærar og har i tillegg delteke på rundt 30 mesterklasser med internasjonale gitaristar som Ricardo Gallén, Carlo Marchione og Aniello Desiderio. Som ein del av gitarduoen Fredheim/Kvasnes Duo fekk han i 2009 Bergen kommunes kunstnerstipend for 2009 og vann tre prisar i internasjonale gitarkonkurransar i Italia og Polen. Denne duoen har også samarbeidd med bl.a fiolinvirtuosen Charlie Siem og popmusikaren Robert Post. Det siste året har Gjermund turnert for fylkeskonsertane Hordaland med forestillingane Fløytelåt og Tango og kastanjettar, medvirka på fleire plater, spelt banjo og gitar med Bergen Filharmoniske Orkester og turnert i ei rekke land i Europa og Sør-Amerika, men då som rockemusikar.Som del av bergensbandet Taake var han i fjor nominert til spelemannsprisen i kategorien metal.

Anette Bjørnenak studerte blokkfløyte på Norges Musikkhøgskole og på Griegakademiet, inst. for musikk ved Universitetet i Bergen. Hun avsluttet sin utøvende mastergrad på Griegakademiet i juni 2008. Hun har deltatt på en rekke kurs og masterklasser.
Etter endt utdanning har hun hatt en aktiv karriere som freelance musiker. Hun har sin egenproduserte forestilling ”Fløytelåt” som hun spiller for Rikskonsertene sammen med gitarist Gjermund Fredheim. Hun var med å stifte foreningen ”Antikk Musikk” i 2007, der hun bidrar aktivt med ulike ensembler, samt arbeider som produsent og sitter i styret. Hun har konserter sammen med pianist Ayako Yamaguchi i Bergen og Tokyo jevnlig. Hun har ellers hatt en rekke spilleoppdrag i Bergen og omegn med ulike besetninger. I 2009 startet hun ”Anette Bjørnenak Trio” med Siv Thomassen, barokkfiolin og Erik Dippenaar, cembalo. De hadde sin første konsert sammen i mars 2009, og har siden hatt konserter i London, Bremen i Tyskland, Oslo og Bergen, sist i London 21.februar og Bergen 24.februar i år, med cembalisten Masumi Yamamoto. Anette underviser i Bergen Kulturskole og har privatelever.


12.07.13:

Bjørnenak / Fredheim Duo


Anette Bjørnenak (blokkfløyter) og Gjermund Fredheim (barokkgitar)
fremfører spansk, skotsk og bergensk barokkmusikk av bl.a Ortiz,
Barsanti og Mestmacher, samt noen irske tradisjonelle reels og hornpipes, og et mer moderne irsk stykke av Krouse skrevet i 1985, der vi til sammenligning vil spille på moderne blokkfløyter og klassisk gitar.


13.07.13:

Hagen / Lindvall Duo


Ingrid Eriksen Hagen (cembalo/klavikord) og Stefan Lindvall
(barokkfiolin) spiller virtuost repertoar for fiolin og basso continuo
fra 1700-tallet.


Ingrid E. Hagen er fødd i 1978. Ho har hovudfagsutdanning på cembalo frå Griegakademiet, inst. for musikk i Bergen, med studieopphald ved det Kongelege Konservatorium i Haag i Nederland. Som lærarar har ho hatt Hans Knut Sveen, Frode Thorsen, og Patric Ayrton på cembalo, samt Elisabeth Klein og Knut Albrigt Andersen på piano. Ho har dessutan fått timar med Richard Egarr, Enrico Baiano, Ketil Haugsand m.fl.
Ho var med å stifte ensembla ”Via Galante” og ”Trondheim Barokk”, og ho var musikalsk leiar for barokkoperaensemblet ”Norsk Tidligmusikkteater”. Ho deltek aktivt i Foreningen Antikk Musikk sine konsertserier. Ho speler jamnleg med Bergen Barokk, Currentes, Lux Borea og Bergen Bachsolister. Ho har også spelt med m.a. Norsk Barokkorkester, Barokksolistene og Grex Vocalis, samt med dei fleste norske symfoniorkester, og var i 2005 solist med Kristiansand Symfoniorkester saman med Arve Tellefsen og Øyvind Bjorå. I september 2011 var ho igjen solist der, i Bachs Brandenburgerkonsert nr. 5.
Ho har sidan 2006 undervist i perioder ved Griegakademiet, inst. for musikk i Bergen. Oktober 2011 starta ho eit 3-årig utøvande stipendiatarbeid med fokus på klavermusikken til C. P. E. Bach. www.cpebach.no

Stefan Lindvall (barokkfiolin), har studert ved Sweelinckkonservaroriet i Amsterdam, på Musikhögskolan i Stockholm og ved Hochschule für Musik und darstellende Kunst i Frankfurt am Main. Stefan frilanser som barokkfiolinist i Sverige og utenlands. Stefan er medlem av Drottningholms Barockensemble, Stockholm Antiqua, Ensemble 1700 og han spiller dessuten i Drottningholms Teaterorkester.


14.07.13:

Ingrid Eriksen Hagen solo

Ingrid Eriksen Hagen spiller klavikordmusikk fra "Sonaten für Kenner
und Liebhaber" av CPE Bach og leser utdrag fra romanen "A Sentimental
Journey through France and Italy" av Lawrence Sterne. Denne romanen
var blant dem som satte i gang Empfindsamkeit-bølgen i Europa i siste
halvdel av 1700-tallet. Tekst og musikk utfyller hverandre - de
stiller samme slags spørsmål på samme underfundige måte.